Drie advocaten in Tweede Kamer

Sidney Smeets (nummer 18 D66) en Don Ceder (nummer 4 ChristenUnie) hebben de Tweede Kamer gehaald en hangen hun toga aan de wilgen. Ook Marieke Koekkoek (nummer 4 Volt) krijgt voor Volt (drie zetels) een plek in de Tweede Kamer. Ze wist zoveel voorkeursstemmen te behalen dat ze de nummer 3 op de lijst heeft gepasseerd.

Marieke Koekkoek 2

Advocaat Koekkoek met voorkeursstemmen de Kamer in

Advocaat Marieke Koekkoek heeft met voorkeursstemmen een plek in de Tweede Kamer weten te bemachtigen voor Volt.

Smeets Ceder

Twee sociaal advocaten in Tweede Kamer

De voorlopige verkiezingsuitslag leert dat twee advocaten in de Tweede Kamer komen. Sidney Smeets en Don Ceder zullen hun toga aan de wilgen hangen.

Stemmen in toga

Extra geld voor de sociale advocatuur en de Rechtspraak. Verlaging van de griffierechten. Betere beveiliging voor togadragers. Dat staat deze verkiezingen boven aan het boodschappenlijstje van advocaten.

Cover stemmen in toga 2

Stemmen in toga

Extra geld voor de sociale advocatuur en betere beveiliging voor togadragers. Dat en meer staat deze verkiezingen op het wensenlijstje van advocaten.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hebben de verschillende partijen hun verkiezingsprogramma’s gepubliceerd. Het Advocatenblad wil graag weten wat u vindt van de diverse standpunten die betrekking hebben op de advocatuur en de rechtsstaat.

feedback-3239454_1920

Enquête Tweede Kamerverkiezingen

Het Advocatenblad houdt een korte enquête over de standpunten van de politieke partijen die betrekking hebben op de advocatuur en de rechtsstaat.

De kiezer kan in maart op meerdere advocaten stemmen. Wat beweegt deze politici in de dop? Het Advocatenblad sprak met ze.

stemmen

Advocaten in de race voor een Kamerzetel

De kiezer kan in maart op in ieder geval negen advocaten stemmen. Wat beweegt deze politici in de dop? Het Advocatenblad sprak met ze.

Rechtsbijstand, financiering van de rechtspraak, het beschermen van de rechtsstaat en alternatieve geschilbeslechting. Tijdens de komende verkiezingen spelen er bij de acht grootste partijen genoeg thema’s die relevant zijn voor advocaten. Een bloemlezing van de belangrijkste standpunten.

thema verkiezingen

Wat partijen zeggen over rechtsbijstand, rechtspraak en rechtsstaat

Tijdens de komende verkiezingen spelen er bij de acht grootste partijen genoeg thema’s die relevant zijn voor advocaten. Een bloemlezing.