DECEMBER 2018

Taylor Wessing
Per 10 december is Otto Sleeking als partner verbonden aan het IP/IT team van Taylor Wessing in Amsterdam. De IT-recht specialist stapt over van Kennedy Van der Laan, het kantoor waar hij dertien jaar aan verbonden was. Ook bij zijn nieuwe kantoor zal Sleeking zich richten op de juridische begeleiding van inkooptrajecten voor diensten, aanbesteding, digitaliseringstrajecten, advisering over nieuwe technologie en geschilbeslechting.

Adriaanse van der Weel Advocaten
Kaoutar Azghay is per 1 december overgestapt van Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten naar Adriaanse van der Weel Advocaten in Rotterdam. Met haar advies- en procespraktijk richt ze zich op het bestuursrecht, met name toezicht, handhaving en sanctierecht. Bij Adriaanse van der Weel Advocaten gaat ze zich ook meer bezig houden met het economisch strafrecht.

Het Onderwijskantoor
Cindy Schröder is per 1 december in dienst getreden bij Het Onderwijskantoor, onderdeel van Sijben & Partners Advocaten in Heerlen. Ze gaat zich toeleggen op het onderwijsrecht (huisvesting en bekostiging in het bijzonder). Hiervoor werkte ze bij HBN Law in Amsterdam.

Ten Holter Noordam advocaten
Carel van Lynden heeft per 1 december de overstap naar Ten Holter Noordam advocaten gemaakt om de Haven en Handel praktijk te versterken. Zijn specialisaties zijn scheepsfinanciering, zeerecht in het algemeen en handelsrecht. Eerder was hij werkzaam bij advocatenkantoor AKD.

Bird & Bird
Michiel Wurfbain (48) heeft zich per 1 december als partner Corporate bij de Haagse vestiging van het internationale advocatenkantoor Bird & Bird aangesloten. Wurfbain komt de Corporate praktijk versterken.

Construct Advocaten
Edwin van Dijk heeft zich per 1 december 2018 als partner aangesloten bij het bouwrecht kantoor Construct Advocaten.Edwin van Dijk was daarvoor partner bij Bierman Advocaten en Cortex Advocaten.

Van Doorne
Advocatenkantoor Van Doorne heeft Bas van Zelst benoemd tot partner. Van Zelst gaat zich richten op het uitbouwen van de arbitragepraktijk. Bas van Zelst (1981) is hoogleraar Dispute Resolution & Arbitration aan Maastricht University. Zijn onderzoek richt zich op grensoverschrijdende geschiloplossing, in het bijzonder arbitrage.

Clifford Chance
Clifford Chance heeft Bas Boris Visser en Titus de Vries benoemd tot co-managing partners van het kantoor in Amsterdam. Bas Boris en Titus treden per 1 januari 2019 officieel in functie en volgen Jeroen Ouwehand op, die onlangs tot wereldwijde senior partner van Clifford Chance is gekozen.

NOVEMBER 2018

Meesterwerk
Eveline Verbeek is in Amsterdam van start gegaan met Meesterwerk, een dienst die juridische ondersteuning aan advocaten en juristen biedt. Volgens Verbeek kunnen advocaten en juristen efficiënter omgaan met het tijd door juridisch ondersteunend werk uit te besteden.

Legaltree
Financieel recht advocaat Bastiaan Siemers is overgestapt van Houthoff naar Legaltree. Siemers is na Carolien van Weering en Jan ter Horst de derde advocaat die zich de afgelopen weken verbond aan Legaltree, dat nu 27 partners telt.

Brunet Advocaten
Karin Huisman heeft zich per 1 november aangesloten als advocaat/ partner bij Brunet advocaten in Nijmegen. Zij is onder meer gespecialiseerd in ruimtelijke ordeningsrecht en huurrecht. Eerder werkte Huisman bij Stellicher advocaten.

Codex Mulder Advocaten
Per 1 november is Neeltje Romke de Vries overgestapt naar Codex Mulder Advocaten om zich te specialiseren in het internationale handels- transport- en verzekeringsrecht. Zij is afkomstig van een internationaal Haags kantoor. Daarvoor werkte Neeltje jarenlang in de kunstmarkt.

Linklaters
Bram Bulter (Banking), Leonard van den Ende (Financial Regulation), Tetske Welling, Justus Hoefnagel en Sebastiaan Barten (Dispute Resolution) zijn per 1 november 2018 benoemd tot managing associate bij Linklaters, Amsterdam. Mark Warren, die eerder al bij Linklaters werkte, is teruggekeerd van CMS Hamburg en gestart als managing associate gestart in de Banking & Finance praktijk.

Simmons & Simmons
Arbeidsrechtadvocaat Lisa de Koning is per 1 november benoemd tot Supervising Associate bij Simmons & Simmons. De Koning startte haar carrière als advocaat in februari 2013 bij het kantoor binnen de praktijkgroep Employment.

OKTOBER 2018

Nineyards Law
Maryse Oranje trad onlangs in dienst bij Nineyards Law in Amsterdam. Eerder werkte ze bij De Vos + Partners in onze hoofdstad.

JanssenBroekhuysen Advocaten
Transactieadvocaat Barbara van Hussen heeft zich per 1 oktober als partner aangesloten bij JanssenBroekhuysen Advocaten in Amsterdam. Eerder werkte ze bij DPA Legal.

Blenheim Advocaten
Het Amsterdamse Blenheim Advocaten breidde deze maand uit met drie advocaten. Ondernemingsrecht Wouter van Malenstein is afkomstig van Pellicaan Advocaten en arbeidsrechtadvocaat Marleen van Worden komt na twee jaar bij Liber Dock weer terug bij het kantoor. Thomas Kriense is gespecialiseerd in IE/IT en privacyrecht en werkte eerder bij Bingh Advocaten.

De Haan Advocaten & Notarissen
Serge Evers wordt de nieuwe directeur van De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen. Per 1 januari 2019 treedt hij als directeur toe tot de Raad van Bestuur.

Boonk Van Leeuwen Advocaten
Ondernemingsrechtadvocaat Simon Setz is als partner toegetreden tot Boonk Van Leeuwen Advocaten in Rotterdam. Hij is onder meer gespecialiseerd in fusies en overnames en werkte eerder bij Van der Herik & Verhulst Advocaten in dezelfde stad.

CorporateWise
M&A specialist Marieke van der Holst heeft zich deze maand aangesloten bij CorporateWise in Amsterdam. Eerder werkte zij bij Allen & Overy.

VIOTTA Advocaten
Advocaten Dirk en Tom de Waard gaan samen met vier advocaten van ENSPIGT verder als VIOTTA Advocaten, gevestigd in Amsterdam. Het niche kantoor richt zich op onder andere ondernemings- en insolventierecht, contractenrecht en massaschadeprocedures.

GMW Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Renée Sauer en vastgoedadvocaat Stephanie Mosterd-de Wit zijn deze maan begonnen bij GMW Advocaten in Den Haag. Sauer werkte eerder bij Sauer Arbeidsrecht, Mosterd-De Wit komt van DVDW Advocaten.

Wijn & Stael Advocaten
Wijn & Stael-partner Thijs van Zanten (Utrecht) is per 1 oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Overeenkomst en Zekerheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is advocaat bij de Hoge Raad en onder meer gespecialiseerd in insolventie- en ondernemingsrecht.

Van Diepen Van er Kroef Advocaten
Na tien jaar in het bedrijfsleven is Peter Tennekes in oktober begonnen bij Van Diepen Van er Kroef Advocaten in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in bouw- en aanbestedingsrecht.

WIJ Advocaten
Per 15 oktober treedt Marijke Lohman als tiende advocaat in dienst van het Amsterdamse WIJ advocaten. Ze is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en werkte hiervoor ruim tien jaar bij Houthoff.

Van Heest Bodewes Pensioenrechtadvocatuur
Met ingang van 1 oktober hebben Van Heest Advocatuur in Haarlem en Bodewes Pensioenrechtadvocatuur in Vries de krachten gebundeld. Zij gaan samen verder als Van Heest Bodewes Pensioenrechtadvocatuur, gespecialiseerd in civiel pensioenrecht. Het kantoor bestaat uit twee advocaten en twee medewerkers, verdeeld over twee vestigingen in Haarlem en Assen.

Legaltree
Ondernemingsrechtadvocaat en mediator Jan ter horst heeft zich begin deze maand aangesloten bij Legaltree in Leiden. Hij wordt daarmee de 26e partner van het kantoor. Eerder werkte hij bij Eversheds Sutherland.

Croon Advocaten
Per 1 oktober hebben advocaten Louisa Engels en Sanne Groenwold de overstap gemaakt van het Haagse Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn naar Croon Advocaten in dezelfde stad. Het kantoor is gespecialiseerd in bouw- en aanbestedingsrecht.

Lexence
Lexence in Amsterdam is sinds begin deze maand drie advocaten rijker. Vastgoedadvocaat Reinier Roeten komt van het Haagse Ekelmans & Meijer Advocaten, net als huurrechtadvocaat Daniël Segbert. Pelin Oztürk is gespecialiseerd in omgevingsrecht en werkte hiervoor bij AKD.

Rutgers & Posch
Inge de Laat is op 1 oktober benoemd tot managing partner bij Rutgers & Posch in Amsterdam. Ze werkt daar sinds 2015 als advocaat en partner arbeidsrecht.

Bird & Bird
Nikita Gommeren heeft zich per 1 oktober aangesloten bij de sectie Corporate van Bird & Bird in Den Haag. Eerder werkte ze bij Holland van Gijzen en AKD.

Davids Advocaten
Het Amsterdamse Davids Advocaten heeft Joris Boddaert begin oktober benoemd tot partner. Hij richt zich op ondernemings- en faillissementsrecht en internationaal privaatrecht.

TEN
Kantoren Van Ewijk en LMR gaan samen verder als TEN. Het kantoor heeft zestien advocaten, verdeeld over vestigingen in Oss, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch.

Abma Schreurs Advocaten
Op 1 oktober is Saskia Peijnenburg gestart bij Abma Schreurs Advocaten in Purmerend. Ze voert algemene praktijk, met affiniteit op het gebied van vastgoed. Eerder werkte ze bij een deurwaarderskantoor.

Van Iersel Luchtman Advocaten
Op 1 oktober begint advocaat Tim de Klerck bij de sectie IE, IT & Privacy van de Bossche vestiging van Van Iersel Luchtman Advocaten. Eerder werkt hij bij Bogaerts & Groenen in Boxtel.

BANNING
Wieger Weijland is na vier jaar bij VDB Advocaten in Rosmalen begonnen aan een nieuwe uitdaging bij BANNING in ‘s-Hertogenbosch als advocaat IT en privacy.

KampsVanBaar Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Linda Meijs is toegetreden tot het team van KampsVanBaar Advocaten in Sittard. Eerder werkte ze bij Valkenburgh Advocaten en Mediators in Maastricht.

Hemwood
Vanaf 1 oktober gaat Gijs Heutink Advocaten in Amsterdam verder als Hemwood. Het kantoor telt tien advocaten en is gericht op vastgoed.

Van Doorne
Per 1 oktober versterkt Vanessa Liem als counsel het team Sanctierecht & Interne Onderzoeken bij Van Doorne in Amsterdam. Ze werkte eerder bij Heineken en De Brauw Blackstone Westbroek.

Kuyp Baar Advocaten
Kuyp Baar Advocaten in Utrecht breidt uit met de komst van strafrechtadvocaat Ellen Hullegie. Ze werkte eerder bij Hendrickx Vlielander Van der Graaf Advocaten, ook in Utrecht.

Van der Feltz advocaten
Op 1 oktober verwelkomt Van der Feltz advocaten in Den Haag Michelle de Rijke als partner voor de sector Energie. Hiervoor werkte ze als partner bij het Haagse Bird & Bird.

Forward Advocaten
Forward Advocaten in Tilburg breidt uit met partner 
Mark van der Schoor. Hij is gespecialiseerd in het arbeids- en ondernemingsrecht en werkte eerder bij Holla advocaten in ‘s-Hertogenbosch.

Fort Advocaten
Per 1 oktober sluit Dirk van den Berg zich aan als partner bij de vastgoed- en franchisepraktijk van Fort Advocaten in Amsterdam. Eerder werkte hij bij het Haagse BarentsKrans.

Hekkelman Advocaten
Hekkelman Advocaten in Nijmegen heeft ondernemingsrechtadvocaat Marjan Koelemeijer per 1 oktober benoemd tot salary partner.

Baker McKenzie
Baker McKenzie in Amsterdam benoemt per 1 oktober Don-Tobias Jol als partner Compensation & Benefits. Jol komt van Deloitte.

SEPTEMBER 2018

Beltman Van Marle Edens Advocaten
Civiel advocaat Rob Edens stapt na 23 jaar over van Jonker Abeln Advocaten naar Beltman Van Marle Edens Advocaten. Beide kantoren zijn gevestigd in Amsterdam.

Legaltree
Carolien van Weering keert na anderhalve jaar terug bij Legaltree in Rotterdam. Ze wordt de 25e partner van het kantoor. Ze is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en gezondheidsrecht.

Buren
Friederike Henke versterkt per 10 september de German Practice van het Amsterdamse Buren Legal. Ze is onder andere gespecialiseerd in (inter)nationaal ondernemingsrecht, reorganisaties en herstructureringen.

Simmons & Simmons
Per 1 september 2018 is Robert Verburg als counsel in dienst getreden bij Simmons & Simmons in Amsterdam bij de sectie Dispute Resolution. Eerder werkte hij bij Clifford Chance.

Houthoff
De internationale aanwezigheid van Houthoff wordt verder versterkt door de aanstelling van Cecile Bonnier als representative van het advocatenkantoor in Tokio.

AKD
AKD verwelkomt drie nieuwe senior associates: Xian Kong, Dennis Winkel en Karen Langeveld. M&A-advocaat Xian werkte eerder bij Vivat en Loyens & Loeff. Winkel komt van Rabobank, waar hij ruim acht jaar werkte. Hij maakt bij AKD deel uit van het Finance & Structureringsteam. Langeveld heeft zich aangesloten bij het internationale fiscale team van AKD. Zij werkte eerder onder andere bij DPA.

Heron Legal
Ondernemingsrechtadvocaat Inan Akdeniz heeft zich als partner aangesloten bij Heron Legal in Amsterdam. Hij werkte eerder bij AKD. Ook Lennaert de Jong komt van AKD, hij zal bij Heron Legal an de slag gaan als arbeidsrechtadvocaat.

De Clercq Advocaten Notariaat
Met ingang van 1 september is arbeidsrechtadvocaat Renate Vink-Dijkstra bij De Clercq Advocaten Notariaat in Leiden in dienst getreden. Ze werkte van 2008 tot 2016 bij het kantoor en stapte daarna over naar HVG Law in Amsterdam.

Loyens & Loeff
Loyens & Loeff in Amsterdam versterkt de praktijkgroep Vastgoed met de komst van Annemieke Wessels. Ze werkte de afgelopen 25 jaar als partner en notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Clifford Chance
Clifford Chance kondigt aan dat Jeroen Plink, ondernemer op het gebied van legal tech, wordt aangesteld als CEO van Clifford Chance Applied Solutions. Plink werkte van 1996 tot 2000 al als advocaat ondernemingsrecht bij het kantoor.

RESOR
Judith Atema is per 1 september als senior associate verbonden aan RESOR in Amsterdam. Zij houdt zich bezig met financiering en zekerheden en het insolventierecht. Hiervoor was zij ruim engen jaar advocaat bij DLA Piper.

Cleerdin en Hamer
Begin september maakte Sigriet Jongsma de overstap van De Haan Advocaten naar Cleerdin en Hamer in Almere. Jongsma is gespecialiseerd in letselschade en aansprakelijkheidsrecht.

Pels Rijcken
Pels Rijcken in Den Haag bouwt de sectie Innovation, Privacy & Technology (IP&T) uit met Gerrit-Jan Zwenne (1966) als nieuwe partner. Hij was hiervoor partner bij Brinkhof en Bird & Bird.

Wijn & Stael Advocaten
Per 1 september start Frederique Shekel (36) als advocaat bij Wijn & Stael Advocaten in Utrecht. Shekel is gespecialiseerd in commerciële contracten en werkte voorheen bij Linklaters en Jones Day.

van Ardenne & Crince le Roy Advocaten
Dick Alblas (49) werkte als forensisch accountant bij Grant Thornton en maakte per 1 september de overstap naar van Ardenne & Crince le Roy Advocaten in Rotterdam. Hier zal hij zich voornamelijk richten op het financieel economisch toezicht- en strafrecht en het uitbouwen van de onderzoekspraktijk.

Gijs Heutink Advocaten
Sonja van der Kamp is met teamgenoten Anique Bergers en Niels van Tamelen per 1 september overgestapt van Dentons Boekel naar Gijs Heutink Advocaten in Amsterdam. Het drietal is gespecialiseerd in civiel vastgoed, commercieel huurrecht en retail.

Allen & Overy
Allen & Overy Amsterdam maakt bekend dat advocaat Coen Thomas per 1 september is toegetreden tot de Projects & Real Estate praktijk. Hij werkte eerder bij Shell.

ACM
Martijn Snoep wordt de nieuwe voorzitter van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hij werkte 28 jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam en volgt Chris Fonteijn op, die op 1 mei vertrok bij het ACM.

Hekkelman Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Geeke Hissink maakt op 1 september de overstap naar Hekkelman Advocaten in Nijmegen. Eerder werkte ze bij Dirkzwager.

Osborne Clarke
Osborne Clarke Amsterdam heeft fiscalist Job van der Pol aangetrokken om de fiscale praktijkgroep te versterken. Van der Pol komt van Freshfields en gaat aan de slag als partner en Head of Tax.

Van Iersel Luchtman Advocaten
Vanaf 1 september is Dineke van Dal beëdigd en maakt ze binnen Van Iersel Luchtman Advocaten de stap tot advocaat. Van Dal begon in 2012 als kennismanager bij het kantoor in ‘s-Hertogenbosch. Daarvoor werkte ze bij de Rechtspraak.

Corten De Geer Advocaten
Het Amsterdamse vastgoed- en bestuursrechtkantoor vanState Advocaten gaat per 1 september samen met Corten De Geer Advocaten. Dit is eveneens een Amsterdams nichekantoor, actief in de vastgoedsector.

Houthoff
Advocaat Michelle de Lange versterkt vanaf september de praktijkgroep Competition van Houthoff als Foreign Associate. De afgelopen vier jaar werkte De Lange in Johannesburg (ZA) bij advocatenkantoor Bowmans.

Finnius
Per 1 september treedt advocaat Eleonore Sijmons in dienst van het Amsterdamse financieel recht nichekantoor Finnius. Zij is onder meer gespecialiseerd in toezichtregels voor banken. Sijmons werkte eerder bij NautaDutilh en De Nederlandsche Bank.

SIBBE Familierecht
Babs van den Anker verruilt per 1 september het hof in Den Bosch voor haar eigen kantoor, SIBBE Familierecht in Boxtel. Hier gaat ze aan de slag als zelfstandig familierechtadvocaat en -mediator.

Eversheds Sutherland
Natascha Geraedts treedt op 1 september toe tot de Amsterdamse vestiging van advocatenkantoor Eversheds Sutherland als partner bestuurs- en omgevingsrecht. Eerder werkte ze bij vanState Advocaten in onze hoofdstad.

Jones Day 
Ben Fox werkt per 1 september als partner bij Jones Day in Amsterdam. Hij versterkt hier de sectie Banking, Finance & Securities. Daarvoor werkte hij bijna twintig jaar bij Allen & Overy.

AUGUSTUS 2018

Weening Strafrechtadvocaten
Op 1 augustus heeft Weening Strafrechtadvocaten in Utrecht Pim de Korte mogen verwelkomen binnen het team. Hij werkte eerder bij het Openbaar Ministerie.

Poelmann van den Broek
Heleen Wessel-Krijger is per 1 augustus als senior advocaat in dienst getreden bij Poelmann van den Broek in Nijmegen. Ze werkte sinds 2005 bij Advocatenkantoor DKA in Doesburg, met als specialisatie Ondernemingsrecht.

Boonk van Leeuwen Advocaten
De verbreding van de praktijk bij Boonk van Leeuwen Advocaten in Rotterdam krijgt verdere invulling met de komst van Ynke Ooijkaas. Sinds 1 augustus versterkt zij het kantoor op het gebied van de binnenvaart. Eerder werkte Ooijkaas bij Deloitte en VANDIJK Advocaten.

Cleerdin & Hamer
Vier advocaten zijn deze zomer toegetreden tot het team van het Amsterdamse Cleerdin & Hamer: strafrechtadvocaten Rachel Bruinen, Jiska Veenstra en Aimée Timorason en advocaat vreemdelingenrecht Frederike van Straelen.

Ploum
Jacob Henriquez heeft zich als partner aangesloten bij het bouwrecht & vastgoedteam van Ploum in Rotterdam. Hij is zijn carrière begonnen bij AKD en heeft de afgelopen twee jaren als advocaat-counsel bij HabrakenRutten gewerkt.

Hekkelman Advocaten
Het Nijmeegse Hekkelman Advocaten heeft André van den Brand per 1 augustus benoemd tot partner. Van den Brand heeft een brede omgevingsrechtelijke advies- en procespraktijk. Hij werkte eerder bij Taylor Wessing in Eindhoven.

VBTM Advocaten
Na zeven jaar maakt Sander van Heertum de overstap van Bouwman Advocaten in Uden naar VBTM Advocaten in Best. Hij voert een algemene rechtspraktijk.

Witlox Snijders Advocaten
Per 1 augustus zal Krystle Aaron-de Bies na tien jaar bij Defensie beginnen als advocaat (militair recht, arbeidsrecht, ambtenarenrecht en strafrecht) bij Witlox Snijders Advocaten in Amsterdam.

JULI 2018

Van der Feltz advocaten
Sinds 1 juli werkt milieurechtadvocaat Pauline van Aardenne bij het nichekantoor Van der Feltz advocaten in Den Haag. Zij heeft de overstap gemaakt van Loyens & Loeff, waar zij meerdere jaren op de bestuursrechtsectie werkzaam is geweest.

TeekensKarstens Advocaten Notarissen
TeekensKarstens Advocaten Notarissen heeft twee nieuwe advocaat-partners benoemd. Ginny Kessels is gespecialiseerd in ontslag- en onderwijsrecht en werkte eerder bij HVG Law in Amsterdam. Michiel Teekens werkt al vanaf 2005 bij de Amsterdamse vestiging van het kantoor en richt zich voornamelijk op handel en litigation.

Advocaat Geerts
Echtscheidingsspecialist Juste Lang begint half juli bij Advocatenkantoor Geerts in Oirschot. Hij werkte eerder bij VDB Advocaten in Waalre.

Houthoff
Jetty Tukker is in juli benoemd tot partner bij Houthoff in Amsterdam. Tukker is gespecialiseerd in ondernemings- en effectenrecht en werkte eerder bij Allen & Overy. Ook Feline van Leeuwen stapt over naar het kantoor. Zij gaat aan de slag in de Energiepraktijk van Houthoff. Ze werkte eerder bij Stibbe.

Delissen Martens
Petra Frederiks versterkt per 1 juli het team Familierecht van Delissen Martens in Den Haag. Zij houdt zich onder meer bezig met echtscheidingen, alimentatiekwesties en erfrecht. Eerder werkte ze bij Advocatenkantoor Bezuidenhout, ook in Den Haag.

HDK Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Jeroen Dijkman heeft zich per 1 juli als partner aangesloten bij HDK Advocaten in Amsterdam. Eerder werkte hij bij E-LAW Arbeidsrecht Advocaten in dezelfde stad.

AKD
AKD heeft Reinout Wibier aangetrokken als versterking voor haar banking-, insolventie- en herstructureringspraktijk. Reinout is sinds 2010 hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Tilburg en werkt per 1 juli als of counsel bij het kantoor.

Wybenga advocaten
Kirsten Boele treedt per 1 juli toe tot de maatschap van Wybenga advocaten in Rotterdam. Ze werkt sinds 2011 bij het kantoor en houdt zich onder andere bezig met het maritiem arbeidsrecht.

Bartolus Advocatuur
Jelmer Dobbe werkt per 1 juli bij Bartolus Advocatuur in Amsterdam en is gespecialiseerd in financiële toezichtwetgeving. Eerder was hij senior advocaat bij Stibbe.

BarentsKrans
Annelies van der Ploeg is per 1 juli benoemd tot partner Commerciële contracten bij BarentsKrans in Den Haag. Ze werkt sinds 2016 bij het kantoor. Voorheen werkte ze bij Boekel en VanDoorne.

CMS
Anita Canta is benoemd tot counsel bij CMS, vestiging Utrecht. Zij werkt sinds 2007 binnen de praktijkgroep Commercial en is gespecialiseerd in contractenrecht.

Doull
Na een aantal jaar als partner bij E-LAW Advocaten is Barbara Doull per 1 juli haar eigen praktijk gestart. Onder de naam Doull, gevestigd in Amsterdam, behandelt ze arbeidsrechtzaken en is ze actief als mediator.

Ploum
Jacob Henriquez heeft begin juli als partner aangesloten bij het bouwrecht & vastgoedteam van het Rotterdamse Ploum. Hij werkte eerder bij AKD en HabrakenRutten.

HabrakenRutten
Advocaat Willemijn Ritsema van Eck is per 1 juli partner geworden bij HabrakenRutten in Rotterdam. Zij heeft ruim vijftien jaar ervaring als (vastgoed)advocaat en is gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht.

JUNI 2018

DLA Piper
Janet Meesters stapt na bijna tien jaar over van Houthoff naar DLA Piper in Amsterdam. Haar specialismen zijn aanbestedingsrecht en civiel bouwrecht. Ook Arjen de Snoo stapt vanuit hetzelfde kantoor over naar DLA Piper. Hij is specialist in (ruimtelijk) bestuursrecht en omgevingsrecht.

AKD
Het Amsterdamse AKD heeft drie nieuwe partners benoemd: Erik Kosters (litigator op internationale procedures en arbitrage), Vivian van der Kuil (processpecialist binnen sectie Transport & Energy) en Laura de Jong (praktijkgroep M&A).

VBC Notarissen
Demis van Lierop is per 1 juni toegetreden als partner van VBC Notarissen in Amersfoort. Hij is gespecialiseerd in het ondernemings- en familierecht.

Van Ewijk Advocaten Mediators
Arbeidsrechtadvocaat Michiel Leenhouts werkt sinds 1 juni bij het Bossche Van Ewijk Advocaten Mediators. Hij is afkomstig van Van den Herik & Verhulst Advocaten in Rotterdam.

Stijl Advocaten
Vastgoedadvocaat Jaap Wieland werkt sinds 1 juni bij Stijl Advocaten in Amsterdam. Daarvoor werkte hij bij de Raad van State en was hij docent aan de Universiteit van Amsterdam.

Bosselaar & Strengers Advocaten
Ondernemingsrecht en vastgoedadvocaat Nathalie Aalbers is per 1 juni als partner toegetreden tot het Utrechtse Bosselaar & Strengers Advocaten. Eerder werkte ze bij HVG Law en VanDoorne.

Trip Advocaten & Notarissen
Met ingang van 18 juni is Simon Doorman in dienst getreden bij Trip Advocaten & Notarissen in Groningen/Assen. Hij gaat zich bezighouden met commercieel vastgoed en is afkomstig van Lexence in Amsterdam.

Fort Advocaten
Fort Advocaten in Amsterdam heeft mr. Sascha Stavenuiter per 1 juni benoemd tot associate partner.

Deikwijs Advocaten
Per 1 juni werkt Merle Hafkamp als medewerker bij het Amsterdamse Deikwijs Advocaten. Ze werkte de afgelopen elf jaar als IE-advocaat bij Gravendeel Advocaten in Hilversum.

Sarfaty Advocaten
Gerben den Hertog heeft zich op 1 juni als partner aangesloten bij Sarfaty Advocaten in Amsterdam.

SmeetsGijbels
Eveline Blomjous maakte onlangs de overstap van het Leidse RWV Advocaten naar SmeetsGijbels in Amsterdam. Ze houdt zich hier bezig met familie- en erfrecht.

AIM advocaten
Vastgoedadvocaat Claudia Koenen is onlangs aangesloten bij het Amsterdamse AIM advocaten. Hiervoor werkte zij bij Wieringa Advocaten in dezelfde stad.

MEI 2018

Fieldfisher
Ondernemingsrechtadvocaat Andrea Sindova is per 1 mei overgestapt naar Fieldfisher in Amsterdam. Ze versterkt hier de sectie Eerder werkte ze bij Eversheds Sutherland.

Blenheim Advocaten
Blenheim Advocaten in Amsterdam heeft haar praktijk uitgebreid met vastgoedrecht advocaat Fabian Raven (28), ondernemingsrecht advocaat Gijs Kuijper (39) en advocaat ondernemings- en contractenrecht Maurits Richert (36).

Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat versterkt de praktijkgroep Bestuursrecht met de komst van Merel Holtkamp. Eerder werkte ze bij AKD.

Köster Advocaten
Per 1 mei 2018 is Helena Lysaght in dienst getreden binnen de praktijkgroepen IE, Contractenrecht en Privacy van het Haarlemse Köster Advocaten.

Boonk Van Leeuwen Advocaten
Boonk Van Leeuwen Advocaten (BVL) heeft haar team van advocaten per 14 mei uitgebreid met de komst van een nieuwe partner, Marieke van den Dool. Zij keert na een periode werkzaam geweest te zijn in het bedrijfsleven terug naar de Rotterdamse advocatuur.

AKD
AKD in Amsterdm heeft Marjolein Dieperink aangetrokken als advocaat-partner om de energiepraktijk verder uit te bouwen. Hiervoor was ze onderzoeker bij de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Delissen Martens
Per 1 mei is het team van Delissen Martens versterkt met twee nieuwe advocaten: Vera Balvers en Rik Buitenhuis. Balvers is gespecialiseerd in arbeidsrecht, Buitenhuis in ondernemingsrecht.

Clairfort
Clairfort in Zeist verwelkomt advocaat privacy & arbeidsrecht Chantall Sellmeijer als of counsel. Voorheen werkte ze onder andere bij De Gier | Stam & Advocaten in Utrecht.

Allen & Overy
Allen & Overy in Amsterdam benoemt per 1 mei Jonathan Heeringa en Jasper de Jong tot partner. Heeringa werkt sinds 2003 bij het kantoor, De Jong sinds 2005.

Clifford Chance
Clifford Chance benoemt Ilse van Gasteren (40) per 1 mei tot partner. Ze trad in 2001 in dienst bij het kantoor en werd in 2012 tot counsel benoemd, gericht op herstructurering en insolventie.

DLA Piper
DLA Piper in Amsterdam heeft met ingang van 1 mei vastgoedadvocaat Leen van der Marel en ondernemingsrechtadvocaat Michiel Coenraads benoemd tot partner. Van der Marel komt van Loyens & Loeff, Coenraads werkte voorheen bij Stibbe.

Linklaters
Linklaters in Amsterdam versterkt haar Financial Regulation praktijk met de komst van partner Bas Jennen per 1 mei. Bas Jennen (44) maakt de overstap naar Linklaters van Allen & Overy in Amsterdam.

Jones Day
Internationaal advocatenkantoor Jones Day verwelkomt advocaat Ton Schutte als nieuwe partner. Per 1 mei treedt hij toe tot het Corporate M&A-team in Amsterdam. Sinds 1999 was hij partner bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Meester Leonie Strafrechtadvocatuur
Strafrechtadvocaat Leonie van der Grinten is per 1 mei haar eigen kantoor begonnen, Meester Leonie Strafrechtadvocatuur in Eindhoven. Eerder werkte ze bij De Rooij Van Wijk Advocaten in dezelfde stad.

APRIL 2018

JPR Advocaten
JPR Advocaten in Doetinchem benoemt twee nieuwe partners: ondernemingsrechtadvocaten Marjolein van Leeuwen en David Vrijbergen. Van Leeuwen werkt sinds 2007 bij het kantoor, Vrijbergen sinds 2008.

Ploum
Simon Tan heeft zich op 1 april als partner aangesloten bij het arbeidsrechtteam van advocaten- en notarissenkantoor Ploum in Rotterdam. Hij heeft eerder als partner gewerkt bij Nauta Dutilh en Eversheds Sutherland.

AKD
AKD in Amsterdam breidt de internationale fiscale en structureringspraktijk uit met de komst van twee nieuwe fiscale partners: Myrthe Görtzen en Robert Jean Kloprogge. Görtzen werkte eerder bij TMF Group en Kloprogge komt van Freshfields Bruckhaus Deringer.

ENVIR Advocaten
Iris Kieft is door het Amsterdamse advocatenkantoor ENVIR Advocaten aangetrokken als partner. Ze is gespecialiseerd in Energie & Infrastructuur en Vastgoed. Kieft was negen jaar bestuursrechtadvocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en werkte voor haar overstap naar ENVIR bij CMS.

Bernhaege Advocaten
Bernhaege Advocaten en Arbeidsrecht Plus Advocaten (ARP) bundelen met ingang van april 2018 hun krachten in Oss onder de naam Bernhaege Advocaten. Er zal daarmee naast de vestiging in Veghel hierdoor ook een vestiging in Oss komen.

HJF Advocaten
Na drie jaar neemt advocaat handelsrecht Thomas Vegting afscheid van Koch Advocaten in Breda. Vanaf 4 april maakt hij deel uit van het civiele team van HJF Advocaten in Rotterdam.

Hoogendam Advocaten
Advocaat Marlies Loenen gaat per 1 april aan de slag in de straf- en bestuursrechtelijke praktijk van Hoogendam Advocaten, gevestigd in Den Haag. Hiervoor werkte ze bij het Rotterdamse Sjöcrona van Stigt Advocaten.

Banning Advocaten
Jan-Berend Möller is per 1 april toegetreden als partner bij Banning Advocaten in Den Bosch. Hij versterkt daarmee de M&A praktijk van het kantoor. Möller werkte eerder bij Loyens & Loeff.

Finnius Advocaten
Per 1 april treedt Maurice van Oosten als advocaat-medewerker in dienst van het Amsterdamse Finnius Advocaten. Hij is gespecialiseerd in financieel recht. Van Oosten was eerder onder meer werkzaam bij AKD.

MAART 2018

AKD
AKD in Amsterdam breidt de bestuursrechtpraktijk uit met de aanstelling van partner Henk Breeman en twee medewerkers, Arthur Vegt en Veii Jacobs.

Recht met Hart
Arbeidsrechtsadvocaat Nathalie Stoffelsen-Dings stopt deze maand na twaalf jaar bij het Bossche Snijders Advocaten om een eigen advieskantoor in Breda te beginnen: Recht met Hart. Hier richt ze zich uitsluitend op het arbeidsrecht.

Banning Advocaten
Per 19 maart is Ivo Lankester aangesloten als advocaat ondernemings- en insolventierecht bij Banning Advocaten in Den Bosch. Daarvoor werkte hij enkele jaren bij Pantser Advocaten in dezelfde stad.

Sumrin Advocaten
Sumrin Advocaten in Someren versterkt het team met advocaat omgevingsrecht Rietje Obers. Eerder werkte ze bij het Helmondse Goorts & Coppens.

Houthoff
Sinds maart is advocaat Kirsten Berger als partner in de Energie praktijkgroep toegetreden tot Houthoff. Berger is afkomstig van Stibbe, waar ze sinds 2011 partner was.

AKD
AKD heeft Hans Galavazi aangetrokken als advocaat en belastingadviseur-partner. Voorheen werkte hij enkele jaren in Duitsland en was partner bij Loyens & Loeff en Freshfields Bruckhaus Deringer.

Kneppelhout & Korthals Advocaten
Op 1 maart is Tim Hesselink als partner-aandeelhouder toegetreden tot het Rotterdamse Kneppelhout & Korthals Advocaten. Hij voegt zich bij de sectie Handel, Industrie en Logistiek en is gespecialiseerd in onder andere douanezaken. Hesselink werkte voor zijn overstap bij Meijburg & Co Belastingadviseurs in Amstelveen.

Valegis Advocaten
Per 1 maart is privacy-expert Jean Paul van Schoonhoven als of counsel verbonden aan het Haagse Valegis Advocaten. Hiervoor werkte hij als Chief Privacy Officer bij PostNL.

Vallei Advocaten en Mediators
Versterking voor Vallei Advocaten en Mediators in Ede met de komst van Edita Tesnjak. Zij zal zich hier per 1 maart bezighouden met arbeidsrecht en verbintenissenrecht. Eerder werkte ze bij het Nijmeegse NOME Advocaten.

Boels Zanders Advocaten
Ondernemingsrechtadvocaat Dirkje Mandigers sluit zich per 1 maart aan bij Eindhovense Boels Zanders Advocaten. Voorheen werkte ze bij Pantser Advocaten in Den Bosch.

Holla Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Joost Schunselaar stapt op 1 maart na 3,5 jaar over van het Amsterdamse AKD naar Holla Advocaten in Den Bosch.

Watson Law
Advocaten Maarten van Ingen, Camiel Vermeulen en Willem-Jan Smits maken op 1 maart de overstap van Holla Advocaten in Den Bosch naar Watson Law in Eindhoven. Het nieuwe kantoor richt zich onder andere op blockchain technology en ondernemings- en insolventierecht.

Boontje Advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Stéphanie Spoelder heeft zich per 1 maart aangesloten bij het Amsterdamse nichekantoor Boontje Advocaten. Voorheen werkte ze bij Baker McKenzie en Jones Day.

Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters
Per 1 maart 2018 zal Angela Nieli als advocaat werkzaam zijn bij Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters in Deventer. Zij werd op 28 februari in Zwolle beëdigd als advocaat.

WIJ advocaten
Per 1 maart treedt Daniëlle van den Dungen als advocaat medewerker in dienst van het Amsterdamse WIJ advocaten. Ze is gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Van den Dungen was eerder werkzaam bij Kennedy Van der Laan, eveneens in Amsterdam.

FEBRUARI 2018

KienhuisHoving Advocaten en Notarissen
Begin februari is advocaat bouwrecht Marlies Knook overgestapt van JPR Advocaten te Doetinchem naar KienhuisHoving Advocaten en Notarissen te Enschede.

Advocaten in de Praktijk
In februari heeft strafrechtadvocaat Joyce de Vries zich aangesloten als partner bij Advocaten in de Praktijk in Amsterdam. Eerder werkte ze bij advocatenkantoren in Enschede en in Amersfoort.

SCG Advocaten
Met ingang van maandag 26 februari is familierechtadvocaat Annemarie Broers verbonden aan het Amsterdamse SCG Advocaten. Daarvoor werkte ze bij Van Eerdenburg De Mos advocatuur & mediation in Eindhoven.

DOEN Legal
Franchise-advocaat Ruud Vermeer heeft zich op 1 februari aangesloten bij DOEN Legal in Zeist. Eerder werkte hij bij het Eindhovense Born Legal.

Van Benthem & Keulen
Per 1 februari treedt omgevingsrecht advocaat Monique Rus toe als partner bij het Utrechtse Van Benthem & Keulen. Ze is afkomstig van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Dinove Advocaten
Advocaat Siemen van der Eijk is per 1 februari overgestapt naar het Haagse Dinove Advocaten. Voorheen had hij een eigen praktijk. Binnen Dinove Advocaten zal hij zich bezighouden met het straf- en bestuursrecht.

Ten Holter Noordam advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Dymphy Schuurman is op 1 februari benoemd tot associate partner bij Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam. Ze is sinds 2010 verbonden aan het kantoor.

Bosselaar & Strengers Advocaten
Met ingang van 1 februari is advocaat Teunis Broer toegetreden als partner bij Bosselaar & Strengers Advocaten in Utrecht. Hij zal zijn werkzaamheden uitvoeren binnen de secties arbeidsrecht en ondernemingsrecht van het kantoor.

Lean Lawyers
Per 1 februari is Jeroen Heuving vastgoedadvocaat en partner bij advocatenkantoor Lean Lawyers in Utrecht. Voorheen werkte hij bij het Amsterdamse Van Diepen Van der Kroef Advocaten.

DLA Piper
DLA Piper Amsterdam heeft Jean Paul Dresen per 1 februari als Legal Director aangesteld ter versterking van haar Tax praktijk. Dresen is afkomstig van Houthoff.

Bond Advocaten
Het Amsterdamse Bond Advocaten opent op 1 februari haar deuren. De finance boutique richt zich uitsluitend op financieringen en zekerheden en bestaat uit partners Roger van Buuren (45), Joannes de Bont (43) en Duco Blijdenstein (33). Zij werkten eerder bij Clifford Chance, Loyens & Loeff, Stibbe en Norton Rose.

JANUARI 2018

De Brauw Blackstone Westbroek
Het Amsterdamse De Brauw Blackstone Westbroek heeft de 37-jarige Matthias Kuscher benoemd als partner. Hij werkt sinds september 2012 bij het kantoor en is gespecialiseerd in internationale arbitrage en procedures.

Ekelmans & Meijer Advocaten
In verband met de groeiende verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtpraktijk van het Haagse Ekelmans & Meijer Advocaten start Marthe Peters per 15 januari aldaar als advocaat-medewerker. Hiervoor werkte Peters ruim drie jaar bij Loyens & Loeff.

DVDW Advocaten
Per 1 januari is Luitzen van der Sluis benoemd tot salary partner bij DVDW Advocaten. Hij is sinds 2007 advocaat bij het Rotterdamse kantoor en is gespecialiseerd in goederen- en insolventierecht. Daarnaast is Jeroen Princen met ingang van 1 januari als partner verbonden aan het kantoor. Hij versterkt de sectie Insolventie & Herstructurering.

AKD
AKD heeft Bas Collard aangetrokken als senior medewerker voor de Bouw & Vastgoedpraktijk. Collard gaat zich bij AKD met name richten op de transactiepraktijk en projectontwikkeling.

Westland Partners Advocaten
Westland Partners Advocaten heeft begin januari twee partners benoemd: ondernemingsrechtadvocaat Thomas van der Lansis sinds 2008 verbonden aan het kantoor en Tim Fluitman werkt hier sinds 2007 bij het kantoor met vestigingen in Naaldwijk en Wateringen. Hij richt zich op contracten- en erfrecht.

La Gro Advocaten
Per 1 januari is Panc van Kooij partner bij La Gro Advocaten. Panc is advocaat sinds 1992 en was vanaf 1999 partner bij Debije Van Kooij Advocaten te Rotterdam. Panc is werkzaam op het terrein van financiering, zekerheden, insolventie- en ondernemingsrecht.

Ploum
Het Rotterdamse advocatenkantoor Ploum Lodder Princen gaat vanaf 1 februari verder onder naam Ploum. Mede-oprichter Jeroen Princen gaat verder bij DVDW Advocaten en Duco Lodder vertrok afgelopen november al vanwege persoonlijke omstandigheden.

Brandeis
Advocaat Simone Peek is als partner toegetreden tot bureau Brandeis in Amsterdam. Haar praktijk richt zich op complexe zaken over financieel recht en andere geschillen in toezichtrechtelijke context. Ook adviseert zij over compliance en risk management. Hiervoor werkte ze voor Clifford Chance in dezelfde stad.

RechtStaete
Advocaat Janneke Berendsen is op 1 januari in dienst getreden bij RechtStaete in Amsterdam als lid van het vastgoedteam. Voorheen werkte ze bij DLA Piper.

Valegis Advocaten
Vastgoedadvocaat Kim van Bergenhenegouwen werkt vanaf 15 januari bij Valegis Advocaten in Den Haag. Hiervoor maakte ze deel uit van het Rotterdamse Huisvestingsadvocaten.

Legaltree
Ondernemingsrechtadvocaat Antoinette van Beest is op 1 januari toegetreden als partner bij advocatenkantoor Legaltree in Leiden. Ze werkte sinds 2009 bij Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen.

Kuyp Baar Advocaten
Advocaten Jaap Baar en Michiel Kuyp zijn per 1 januari in Utrecht Kuyp Baar advocaten begonnen. Het kantoor richt zich voornamelijk op straf-, bestuurs- en dierenzaken. Kuyp komt van het Amsterdamse Van Bavel Advocaten, Baar werkte ruim vijf jaar bij Hoogendam advocaten in Den Haag.

Rutgers & Posch
Met ingang van 1 januari is arbeidsrechtadvocaat Tijmen Noordoven toegetreden als partner bij het Amsterdamse Rutgers & Posch. Hij is sinds de oprichting in 2013 aan het kantoor verbonden.

Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen in Utrecht heeft per 1 januari Mariël Vrielink benoemd tot equity partner en Petra klein Gunnewiek, Anne Haverkort, Wouter Koelewijn en Mervyn Odink benoemd tot associate partners.

Kennedy van der Laan
Met ingang van 1 januari heeft het Amsterdamse Kennedy Van der Laan advocaat Petra Oskam benoemd tot partner. Advocaten Sophie van Loon en Thijs Ridder zijn benoemd tot counsel.

Florent
Rob van den Sigtenhorst is op 1 januari 2018 toegetreden als partner bij Florent in Amsterdam. Hij is onder andere gespecialiseerd in insolventierecht en herstructureringen. Hiervoor werkte hij bij advocatenkantoor Davis Polk & Wardwell in New York.

Uiteen – Kantoor voor Familie- en Erfrecht
Met ingang van 1 januari jl. is advocaat Martine Stut partner geworden bij Uiteen – Kantoor voor Familie- en Erfrecht in Rotterdam. Zij zal het kantoor versterken op de rechtsgebieden erfrecht en familierecht. Hiervoor werkte ze bij Van Riessen Advocaten in Gouda.

Pels Rijcken
Het Haagse advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken heeft Jelmer Procee per 1 januari benoemd tot partner. Hiermee versterkt het kantoor zijn positie op het gebied van het omgevingsrecht.

BarentsKrans
Per 1 januari is Remco Bäcker als partner bestuursrecht verbonden aan het Haagse BarentsKrans. Hiervoor werkte hij bij Loyens & Loeff, waar hij als partner leiding gaf aan de sectie bestuursrecht. Met hem verhuist ook advocaat Nicole Soliana, specialist in het overheidsprivaatrecht, van Loyens & Loeff naar BarentsKrans.

deBreij advocaten
Gaston Freijser is per 1 januari toegetreden als partner van het Amsterdamse advocatenkantoor deBreij. Freijser is M&A specialist: hij begeleidt overnames, fusies, joint ventures, financieringen en herstructureringen.

Hogan Lovells
Hogan Lovells in Amsterdam heeft met ingang van 1 januari Hein van den Bos (40) tot partner en Joke Bodewits (36) tot counsel benoemd. Van den Bos werkt binnen de Life Sciences Regulatory praktijk van het kantoor, Bodewits houdt zich bezig met alle aspecten van het privacyrecht.

Sennef De Koning Van Eenennaam Advocaten
Hannaa Faouzi versterkt per 8 januari Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten in Rotterdam. Ze werkt sinds 2002 als advocaat en heeft ruime ervaring met sanctierecht zaken. Ze behandelt ook zaken op het gebied van het arbeidsrecht en personen- en familierecht.

JvA familierecht
Op 1 januari is advocaat Jet van Arkel het kantoor JvA Familierecht gestart in Heilig Landstichting, gespecialiseerd in onder andere echtscheidingen en internationaal privaatrecht. Voorheen werkte ze bij Van Arkel & van den Boom advocaten in Nijmegen.

Construct Advocaten
Advocaten Robert Jan Kwaak en Lenneke Muller zijn in Elst een nieuw bouwrecht kantoor begonnen onder de naam Construct Advocaten. Beiden werkten voorheen onder andere bij het Nijmeegse Poelmann van den Broek Advocaten.

Ten Holter Noordam advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Cathelijne Kalisvaart heeft op 1 januari de overstap gemaakt naar het Rotterdamse Ten Holter Noordam advocaten. Hiervoor werkte ze ruim drie jaar bij DLA Piper in Amsterdam.

Dentons Boekel
Het Amsterdamse Dentons Boekel heeft haar energiepraktijk versterkt met de werving van partner Jan Jakob Peelen. Hij heeft per 1 januari de overstap gemaakt van Norton Rose Fulbright naar Dentons.

OAK Advocaten
Per 1 januari start advocatenkantoor OAK in Ermelo, gespecialiseerd in personenschade, verzekeringsrecht, (beroeps)aansprakelijkheidsrecht en tuchtrecht. Het kantoor bestaat uit drie advocaten: Mirjam Spruit, Wendy Oostveen-Kouwenhoven en Henk van Katwijk.

Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte
Ingrid Warfman treedt op 1 januari in dienst bij Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte te Enschede. Hiervoor was ze werkzaam bij KienhuisHoving advocaten en notarissen, ook in Enschede.

Loyens & Loeff
Loyens & Loeff advocaten, belastingadviseurs en notarissen heeft Michiel Beudeker (1981), Roel Fluit (1982), Steven Lucas (1978), Anne-Marie Nicolas (1978) en Marc Wiggers (1979) tot partner benoemd per 1 januari. Met de toetreding van deze vijf partners komt het aantal partners per 1 januari 2018 wereldwijd op 110.

Van Doorne
Op 1 januari worden Sjoerd Kamerbeek (Corporate & Commercial Litigation) en Andy Furr (Vastgoed) benoemd tot partner en Louis Jonker (IT) tot counsel bij Van Doorne in Amsterdam.

BEKIJK HIER DE TRANSFERS UIT 2017.