DECEMBER 2017

BAIS Legal
Na vier jaar samenwerken vanuit verschillende kantoren hebben Hester Bais en Maartje van der Beek de banden versterkt en zijn sinds 1 december gestart met BAIS Legal in Amersfoort. De dames leggen zich toe op financieel recht, financiering en zekerheden en insolventierecht.

Van Iersel Luchtman Advocaten
Vanaf 1 december is arbeidsrechtadvocaat Mike Hermans aangesloten bij Van Iersel Luchtman Advocaten te ’sHertogenbosch. Hij was voorheen als partner werkzaam bij De Jonge Advocaten in Rotterdam.

NOVEMBER 2017

Stibbe
Stibbe in Amsterdam heeft advocaten Branda Katan en Reinout de Boer tot partner benoemd. Branda Katan is gespecialiseerd in contractuele geschillen, fraude en massaschade, Reinout de Boer is expert op het gebied van het Nederlandse en internationale belastingrecht.

Houthoff
Peter Josten (44) is per 13 november toegetreden als partner in de belastingadviespraktijk van Houthoff. Hij is gespecialiseerd in M&A tax.

L&A advocaten
Sinds 1 november jl. versterkt Isabelle Spigt als advocaat het team van arbeidsrechtkantoor L&A advocaten in Amsterdam. Haar praktijk ziet met name op (collectief) ontslagrecht, medezeggenschap en overgang van onderneming. Spigt was hiervoor werkzaam bij Baker McKenzie.

Ten Holter Noordam advocaten
Arbeidsrechtadvocaat Bob de Bruijn werkt sinds 1 november Ten Holter Noordam advocaten in Rotterdam. Hiervoor was hij in dezelfde stad bijna een decennium onderdeel van Kneppelhout & Korthals.

Pot Jonker advocaten
Maarten ten Kate gaat op 1 november aan de slag bij Pot Jonker Advocaten in Haarlem als nieuw lid van de sectie ondernemingsrecht. Voorheen werkte hij bij NautaDutilh.

Dentons Boekel
Wendela Raas, advocaat vastgoedrecht en managing partner van Dentons Boekel, is honorair benoemd tot professor aan Amity University Dubai.

Vondst Advocaten
Tineke van de Bunt werkt sinds 1 november bij Vondst Advocaten in Amsterdam, waar ze zich onder andere bezighoudt met privacyrecht en IT-contractenrecht. Hiervoor was ze werkzaam bij het eveneens Amsterdamse Brinkhof Advocaten.

Greenberg Traurig Amsterdam
Willeke Kemkers heeft zich per 6 november aangesloten bij Greenberg Traurig Amsterdam, team Intellectual Property & Entertainment. Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het auteursrecht, mediarecht en merkenrecht. Hiervoor werkte Kemkers bij Van Kaam advocaten en Houthoff Buruma.

DLA Piper
DLA Piper in Amsterdam heeft Leen van der Marel toegevoegd aan haar vastgoedpraktijk. Hij is afkomstig van Loyens & Loeff en houdt zich onder andere bezig met vastgoedtransacties en huurrechtkwesties.

Lexsigma Advocaten
Marlies Tuinman heeft zich per 1 november 2017 als senior associate aangesloten bij Lexsigma Advocaten in Amsterdam, meer specifiek in de gezondheidspraktijk. Zij heeft zich de afgelopen jaren o.a. gespecialiseerd in het jeugd-, proces- en contractenrecht. Hiervoor was ze werkzaam bij SliepenbeekVanCoolwijkVanGaalen te Amsterdam.

Houthoff
Advocaat Roel Theissen is per 1 november in dienst getreden bij het Amsterdamse Houthoff. Hij is gespecialiseerd in prudentieel toezicht.

AKD
AKD versterkt per 1 november de praktijkgroep Arbeid & Pensioen met de aanstelling van Suzanne Bos en Daphne van Zelst. Beiden zijn afkomstig van de praktijkgroep Arbeidsrecht van HVG Law.

Fort Advocaten
Fort Advocaten benoemt per 1 november 2017 Elias van Kampen tot associate partner arbeidsrecht. Hij is sinds 2004 werkzaam in de advocatuur en heeft zich gespecialiseerd in het arbeids- en pensioenrecht.

Van Doorne
Met de benoeming van Bart van Reeken breidt advocatenkantoor Van Doorne per 1 november haar bestaande IT-praktijk verder uit. Van Reeken is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek.

Oosterbaan Frerix Advocaten
Per 1 november 2017 gaan Advocatenkantoor Frerix en Oosterbaan van Veen Strafrechtadvocaat samen verder als Oosterbaan Frerix Advocaten te Ede. Het kantoor zal zich specialiseren in strafrecht.

Houthoff
Advocatenkantoor Houthoff Buruma heeft de naam veranderd in Houthoff. De naamsverandering past in het streven van het bedrijf zich op een nieuwe manier in de markt te zetten. Een van de redenen om als Houthoff verder te gaan is de internationale focus.

OKTOBER 2017

AdvocatenvanOranje
Sander Petit is per 23 oktober als zelfstandig advocaat aangesloten bij het Amsterdamse AdvocatenvanOranje. Hiervoor werkte hij onder andere bij Solon Advocaten in Den Haag. Petit is gespecialiseerd in de juridische dienstverlening voor de creatieve industrie.

DAAN Advocatuur
Mascha Timpert-de Vries werkt vanaf oktober bij DAAN Advocatuur & Notariaat in Arnhem. Hiervoor was ze werkzaam bij Dirkzwager advocaten & Notarissen.

Certa Legal
Advocaat Claire Houg versterkt sinds deze maand het Amsterdamse advocatenkantoor Certa Legal. Ze heeft ruim negen jaar ervaring als arbeidsrechtspecialist, onder meer bij internationale advocatenkantoor DLA Piper.

De Clercq Advocaten
Na veertien jaar als arbeidsrechtspecialist werkzaam te zijn geweest bij een rechtsbijstandverzekeraar en Ten Holter Noordam advocaten heeft Janka Sintemaartensdijk de overstap gemaakt naar het team Arbeid, Medezeggenschap en Pensioen van De Clercq Advocaten te Leiden.

Advocatenkantoor LAWNCH
Advocaten Gino van Roeyen, Patrick Kager en Alexander Peerboom hebben in Eindhoven het nieuwe advocatenkantoor LAWNCH gelanceerd. De advocaten werken vanuit twee locaties in de stad (High Tech Campus en Strijp-S) en zijn gespecialiseerd onder andere IT & privacyrecht, intellectueel eigendom en ondernemingsrecht.

Dentons Boekel
Dentons Boekel versterkt de Banking and Finance praktijk in Amsterdam met de komst van partner Marcel Janssen. Hij wordt als het nieuwe hoofd van de sectie vergezeld door een team van drie medewerkers – Tess Israël, Jack Schrijver en Gerard Koster. Zij zijn allen afkomstig van Baker McKenzie.

Van der Feltz advocaten
Sinds 1 oktober is Simon Olierook werkzaam als advocaat-medewerker bij het nichekantoor Van der Feltz advocaten te Den Haag. Hiervoor was hij vijf jaar werkzaam bij DeClercq Advocaten Notariaat in Leiden. Hij is onder meer gespecialiseerd in het omgevingsrecht.

SEPTEMBER 2017

VanEps Kunneman VanDoorne
In september 2017 is Inge van Hees-Wolswijk gestart als senior associate op de Curaçaose vestiging van advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne. Hiervoor werkte ze onder andere bij NautaDutilh in Amsterdam.

//DVLP Advocaten
Het Amsterdamse vastgoed boetiekkantoor //DVLP Advocaten breidt uit met een vijfde partner. Carolijn Kuipers heeft zich per 1 september aangesloten bij het kantoor aan de Keizersgracht en is gespecialiseerd in onder andere vastgoedtransacties.

Kennedy Van der Laan
Isabel van Tuyll van Serooskerken is deze maand als advocaat gestart bij Kennedy Van der Laan. Ze is onderdeel van het team Commercial. Van Tuyll van Serooskerken was eerder verbonden aan Van Benthem & Keulen en Houthoff Buruma.

Rechtshulp Advocaten
Iris Djordjevic stapt op 18 september over van het Groningse Blokzijl Advocaten naar Rechtshulp Advocaten te Assen. Hier zal zij zich verder specialiseren in het strafrecht.

Hunter Legal
Friederike van der Jagt is per 1 september gestart met haar eigen advocatenkantoor, Hunter Legal. Van der Jagt specialiseert zich in advisering op het gebied van privacy & dataprotectie. Van der Jagt was eerder werkzaam bij Van Doorne en Stibbe.

Legaltree
Onno Hakvoort is op 1 september toegetreden als partner bij het Leidse advocatenkantoor Legaltree. Hij is gespecialiseerd in onder andere financieringstransacties. Hakvoort werkte eerder bij Nauta Dutilh.

Buren Legal
Damiën Berkhout wordt deze maand partner dispute resolution bij Buren Legal te Amsterdam. Met deze benoeming versterkt Buren haar procesrechttak. Voorheen werkte Berkhout bij Stibbe.

Boekx Advocaten
Hidde Koenraad (42) is per 1 september als partner toegetreden tot Boekx, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendom, media en privacy. Koenraad is afkomstig van Simmons & Simmons, waar hij in 2013 partner werd.

Dentons Boekel
Dentons Boekel versterkt de ondernemingsrecht en M&A-praktijk in Amsterdam met het aantrekken van twee ervaren partners – David Griston en Kuif Klein Wassink. Griston maakt de overstap vanuit Clifford Chance, waar hij het energieteam in Amsterdam leidde. Wassink stapt over van Baker McKenzie, waar hij partner was in de Corporate Group.

Houthoff Buruma
Houthoff Buruma breidt per 1 september haar internationale aanwezigheid uit met de komst van representatives Carmen Bakas en alumna Esther Veltman. Bakas gaat Houthoff Buruma vertegenwoordigen in Houston en Veltman in Singapore.

AKD
AKD heeft Frits Schneider aangesteld als strafrechtadvocaat binnen de AKD-vakgroep Overheid & Onderneming. Schneider gaat per 1 september als associate partner aan de slag bij AKD. Schneider werkte eerder bij het Amsterdamse Stibbe en Borg Advocaten te Bussum.

Simmons & Simmons
Met ingang van 1 september 2017 treedt Minke Hoekstra als counsel toe tot de Amsterdamse financial markets praktijk van advocatenkantoor Simmons & Simmons. Zij zal de subgroep financial services verder versterken. Hoekstra is afkomstig van Shell Asset Management Company.

Brackmann Aanbestedingsspecialist
Na 5,5 jaar verlaat advocaat aanbestedingsrecht Alexander Klein Hofmeijer het Leidse RWV Advocaten voor een nieuwe uitdaging bij Brackmann Aanbestedingsspecialist te Rotterdam per 1 september. Hier zal hij zich verder specialiseren in het aanbestedingsrecht.

Stichting Insolventie Mediation
Het bestuur van de Stichting Insolventie Mediation in Amsterdam is versterkt met Jacqueline Frima, voorzitter van het Team Insolventie van de rechtbank Rotterdam.

AKD
AKD heeft Jan-Willem Beijk aangesteld als belastingadviseur binnen de vakgroep Belastingen. Beijk gaat hier per 1 september als associate partner aan de slag bij de vestiging in Eindhoven.

Gimbrère Advocaten
Judica van Riessen gaat per 1 september aan de slag bij Gimbrère Advocaten te Breda. Voorheen werkte ze bij Van Riessen Familierecht, tevens te Breda.

Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn
Per 1 september stapt Erik Pijnacker Hordijk (58) over naar Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn te Den Haag. Hordijk is jarenlang als advocaat werkzaam geweest bij De Brauw Blackstone Westbroek, sinds 1991 als partner. Bij zijn nieuwe kantoor zal Erik de praktijk Europees en mededingingsrecht gaan leiden.

AUGUSTUS 2017

Dentons Boekel
Dentons Boekel lanceert haar fiscale praktijk in Nederland met het aantrekken van vier – voormalig Baker McKenzie – partners. Jurjen Bevers, Paul Halprin, Heico Reinoud en Marnix Veldhuijzen hebben zich aangesloten bij het Amsterdams kantoor. Dentons is sinds mei 2017 op de Nederlandse markt actief door een fusie met Boekel.

Advocatenkantoor Bostan
Vanaf 25 augustus stop Juristenpraktijk Bostan in zijn huidige vorm en gaat door als Advocatenkantoor Bostan. Op die datum wordt Sonya Taheri beëdigd als advocaat. Het kantoor in Capelle aan den IJssel verhuist naar de Utrechtse Maliesingel en zal zoals voorheen gespecialiseerd blijven in het vreemdelingenrecht en letselschade. Aan dat lijstje wordt ook strafrecht toegevoegd.

Clifford Chance
Tom Salemink is op 14 augustus in dienst getreden bij Clifford Chance in Amsterdam. Hij zal zich richten op het algemene ondernemingsrecht, met een specialisatie in het bestuurdersaansprakelijkheidsrecht en procedures bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam. Salemink was eerder werkzaam bij Allen & Overy te Amsterdam.

Wijn & Stael
Advocaat contractrecht en aansprakelijkheidsrecht Jan Henk van der Velden gaat na bijna dertig jaar weg bij zijn kantoor en stapt uit de advocatuur. De voormalig partner van het Utrechtse Wijn & Stael Advocaten is per 1 augustus directeur geworden van de Stichting Utrecht Science Park.

BarentsKrans
Op 1 augustus start Joris Bax als aanbestedings- en bouwrechtadvocaat bij het Haagse advocatenkantoor BarentsKrans. Hiervoor was Bax 6,5 jaar werkzaam bij Dirkzwager advocaten en notarissen te Nijmegen.

JULI 2017

Banning Advocaten
Jan-Willem de Tombe is per 1 juli 2017 toegetreden als partner bij Banning Advocaten te Den Bosch en is gespecialiseerd in belonings- en werknemersparticipatieplannen. Daarnaast is hij verbonden aan de Universiteit Leiden en doceert aan de VU Amsterdam (postdoctoraal). De Tombe was voorheen partner bij Baker & McKenzie.

Prakken d’Oliveira
Channa Samkalden en Tamara Buruma zijn per 1 juli 2017 toegetreden als partners tot Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers te Amsterdam. Channa Samkalden richt zich in haar civiele praktijk op mensenrechtenschendingen door de staat en bedrijven. Tamara Buruma is gespecialiseerd in (internationaal) strafrecht.

Habets – meester in samen scheiden
Marjon Habets is op 1 juli 2017 het kantoor Marjon Habets – meester in samen scheiden in Breda begonnen. Voorheen werkte ze bij HabetsKremers Advocaten, tevens te Breda. Habets is gespecialiseerd in echtscheidingen.

Slot Jacobs & Bloemen Advocaten en Belastingadviseurs
Mijke van Gerwen versterkt per 1 juli 2017 het team van Slot Jacobs & Bloemen Advocaten en Belastingadviseurs in Nijmegen. Hiervoor werkte ze bij Bredius & Jansse Advocatuur en Mediation in Zeist. Ze heeft een algemene civiele praktijk met de nadruk op arbeidsrecht (arbeid en ontslag) en het personen- en familierecht (echtscheiding).

Rietmeesters
Saskia van Os is op 1 juli 2017 als partner toegetreden bij Rietmeesters te Utrecht. Voorheen werkte ze als zelfstandige bij Erf & Recht advocatuur en mediation te Zeist. Ze zal zich bij Rietmeesters bezighouden met zaken omtrent erfrecht, vereffening, (meerderjarigen-)bewind en bijzonder curatorschap in boek 4 zaken.

Cuijpers Advocatuur
Per 1 juli gaat Desiree Cuijpers als zelfstandig advocaat in Montfort aan de slag met haar eigen kantoor Cuijpers Advocatuur. Cliënten kunnen bij haar terecht voor arbeids-, familie- en contractrechtelijke kwesties. Ook behandelt ze kwesties met betrekking tot internationaal recht.

De Breij Evers Boon
Het Amsterdamse ondernemingsrechtkantoor De Breij Evers Boon maakt bekend dat zijn transactiepraktijk en procespraktijk vanaf 1 januari 2018 ieder zelfstandig verder gaan. M&A partners Dennis de Breij, Joris Boon, Laura Overes en Wytse Huidekoper richten onder de naam “DEBREIJ” een nieuw kantoor op. Litigation partners Marcel Evers en Stein van Thiel starten samen met Ellen Soerjatin het kantoor “Evers Soerjatin”, dat zich geheel toelegt op zakelijke en corporate geschillen.

Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn
Met het aantrekken van Aemile van Rappard (40) als advocaat en partner, en Myrte Berkvens (34) als advocaat versterkt het Haagse advocatenkantoor Pels Rijcken zijn corporate vastgoedpraktijk. Van Rappard is een ervaren vastgoedadvocaat en huurrechtexpert. Berkvens is eveneens gespecialiseerd in deze twee rechtsgebieden. Eerder waren zij werkzaam bij Ekelmans & Meijer Advocaten te Den Haag.

Van Iersel Luchtman Advocaten
Vanaf 1 juli 2017 is Maarten van Dooren aangesloten bij Van Iersel Luchtman Advocaten te ’s-Hertogenbosch. Maarten is advocaat sinds 1988 en was voorheen onder meer werkzaam bij NautaDutilh en laatstelijk bij Banning Advocaten. Binnen Van Iersel Luchtman wordt hij mede verantwoordelijk voor het praktijkgebied Mergers & Acquisitions.

De Boois-Visser advocatuur
Anouk de Boois-Visser is haar eigen kantoor begonnen onder de naam De Boois-Visser advocatuur te Hilversum. Hiervoor was zij (als maat) werkzaam bij het Amstersdamse Hemony advocaten.

FG Lawyers
Met ingang van 1 juli verwelkomt het Amsterdamse Corporate & Fintech advocatenkantoor FG Lawyers Sanne Machiels (31) als advocaat-medewerker. Sanne was tot haar overstap naar FG Lawyers werkzaam bij American Express.

Fiévez Advocaten en Daniels Huisman Advocaten
Fiévez Advocaten
in Deventer en Daniels Huisman Advocaten, met vestigingen in Almelo en Enschede, gaan fuseren. Beide advocatenkantoren zochten al langer naar een partner om de krachten te bundelen. Per 1 juli 2017 is de fusie een feit. Ze richten zich beide met name op de ondernemer en zijn gebruikelijke juridische vraagstukken, maar ook op IE&ICT-recht en pensioenrecht. De kantoren in Almelo, Enschede en Deventer zullen blijven bestaan en onder de naam Daniels Huisman Advocaten naar buiten treden. De naam Fiévez zal voorlopig in Deventer nog zichtbaar blijven.

Van Steenderen MainportLawyers
Het Rotterdamse advocatenkantoor Van Steenderen MainportLawyers benoemt per 1 juli 2017 twee nieuwe partners: Martina Smit (1982) en Charlotte van Steenderen (1983). Smit is sinds oktober 2009 bij Van Steenderen MainportLawyers werkzaam in de droge en maritieme verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk. Eerder werkte zij bij een verzekeraar, beursmakelaar en assurantietussenpersoon. Van Steenderen is haar carrière in 2007 gestart bij Houthoff Buruma in de praktijkgroepen Vastgoed en Corporate Litigation en heeft zich in december 2011 aangesloten bij Van Steenderen MainportLawyers. Charlotte staat cliënten bij in het droge zee- en vervoerrecht, met een speciale focus op scheepsbouw & conversie, superjachten en beslagprocedures.

JUNI 2017

BarentsKrans
Sinds 1 juni 2017 maakt Hetty de Rooij als senior advocaat onderdeel uit van het team Commercial Contracts binnen BarentsKrans te Den Haag. Hiervoor was ze vijf jaar werkzaam als advocaat in de arbitragegroep van De Brauw Blackstone Westbroek. De Rooij startte haar carrière als advocaat bij DLA Piper in Amsterdam.

L&A advocaten
Per 1 juni heeft Karolina Dorenbos zich aangesloten als partner bij het Amsterdamse L&A advocaten. Sinds 2008 adviseert en procedeert zij over fusies & overnames, outsourcing, reorganisaties, medezeggenschap, pensioenvraagstukken en privacy. Karolina Dorenbos was eerder werkzaam bij onder andere ABN AMRO en Baker McKenzie.

Bird & Bird
Het Haagse advocatenkantoor Bird & Bird heeft Hein Hobbelen benoemd als partner. Zijn praktijk is gericht op mededinging, regulering in de sectoren telecommunicatie, media en technologie, en handelsrecht. Hobbelen werkte eerder bij Freshfields Bruckhaus Deringer in Brussel en zal bij Bird & Bird zijn tijd verdelen tussen de Haagse en Brusselse vestiging.

Loyens & Loeff
Het Amsterdamse Loyens & Loeff heeft Marco Toni per 1 juni benoemd tot partner. Marco is als advocaat toegelaten tot de balie in Zürich, lid van de praktijkgroep Corporate en werkt sinds februari 2016 voor Loyens & Loeff in Zürich. Hij richt zich voornamelijk op binnenlandse en internationale fusies en overnames, private equity en algemeen ondernemingsrecht.

Delissen Martens
Per 1 juni 2017 versterkt het Haagse kantoor Delissen Martens zijn team Ondernemingsrecht met een nieuwe senior advocaat: Mark Krul. Hij is afkomstig van WiseMen advocaten, waar hij de afgelopen zes jaar werkzaam is geweest.

NautaDutilh
Petra Zijp, Jaap Jan Trommel en Chris Warner zijn benoemd tot de drie nieuwe bestuursleden van NautaDutilh te Amsterdam per 1 juni 2017. Zijp begon in 1995 bij NautaDutilh en werd in 2002 partner bank- en effectenrecht. Trommel adviseert op het gebied van fusies en overnames en ondernemingsrecht. Hij is mede voorman van de China- en Japan desks van NautaDutilh en partner bij NautaDutilh sinds 1995. Warner adviseert over fiscale aspecten van onder andere beursgenoteerde M&A transacties, publiek private samenwerking en bedrijfsreorganisaties. Hij begon twintig jaar geleden bij NautaDutilh, waar hij sinds 2006 aan het hoofd staat van de fiscale praktijk.

Van Iersel Luchtman Advocaten
Vanaf 1 juni 2017 is Pieter van Osch als partner aangesloten bij Van Iersel Luchtman Advocaten te ’s-Hertogenbosch. Van Osch was voorheen werkzaam bij onder andere Clifford Chance, Latham & Watkins en HVG. Binnen Van Iersel Luchtman wordt hij verantwoordelijk voor het praktijkgebied Mededinging en Aanbesteding.

Van Hilten Advocaten & Mediators
Per 1 juni 2017 treedt familierecht advocaat Marijke Overmars in dienst bij Van Hilten Advocaten & Mediators te Den Haag. Zij zal zich focussen op het gebied van (internationale) echtscheidingen met nadruk op ondernemers. Overmans werkte eerder bij het Amsterdamse De Boorder Schoots Advocaten.

MEI 2017

Kneppelhout & Korthals
Per 8 mei treedt Boudijn Driesen (48) in dienst als managing director en statutair bestuurder van het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Driesen werkte onder andere bij KPN en het Amsterdamse adviesbedrijf Boer&Croon. De afgelopen jaren was Driesen werkzaam als partner bij het adviesbureau Holtrop Ravensloot in Amstelveen.

Simmons & Simmons
Met ingang van 1 mei 2017 treedt Jan-Joost van Rijsbergen als partner toe tot Simmons & Simmons LLP te Amsterdam. Als lid van het Financial Markets team zal hij de Banking & Finance praktijk versterken. Van Rijsbergen werkte eerder bij Clifford Chance.

Fieldfisher
Het Britse Fieldfisher opent op 1 mei 2017 een kantoor in Amsterdam. De nieuwe vestiging begint met vijf partners; de drie advocaten (Marcel Willems, Frans-Jozef Crousen en Louis Bouchez) en twee notarissen ( Jan Schouten en Marinus de Waal) verlaten allen het pand van Kennedy Van der Laan. Willems was medeoprichter en partner van Kennedy van der Laan, Schouten was partner.

APRIL 2017

DLA Piper
DLA Piper heeft Clive Jie-A-Joen aangesteld als Transfer Pricing Director in haar Tax praktijk in Amsterdam. Amsterdam. Jie-A-Joen is afkomstig van van bedrijf EY en heeft meer dan twintig jaar ervaring als econoom en fiscalist.

Snijders Advocaten
Snijders Advocaten in ’s-Hertogenbosch heeft per 10 april versterking gekregen van ondernemingsrechtadvocaat Maarten Riep. Daarvoor werkte hij bij Van Iersel Luchtman Advocaten en Van As Advocaten.

Stip Advocatuur
Gert Poot is in april gestart met eenmanskantoor Stip Advocatuur. Het nieuwe Rotterdamse kantoor richt zich op vooral op ondernemers. Poot werkte eerder bij Trip Advocaten en Notarissen in Groningen.

Norton Rose Fulbright
Advocatenkantoor Norton Rose Fulbright stelt Berend Crans – voorheen partner bij De Brauw Blackstone Westbroek – aan als banking en finance partner. Met zijn komst heeft het kantoor in Amsterdam per april 2017 de beschikking over een gespecialiseerde luchtvaartrechtpraktijk.

Houthoff Buruma
Het bestuur van Houthoff Buruma wordt per 1 april versterkt door Albert Knigge (1967), sinds 2006 partner bij het kantoor. Knigge geeft leiding aan de massaschade- en kartelschadepraktijk.

Linklaters
Linklaters heeft de Capital Markets praktijk in Amsterdam versterkt met de benoeming van Alexander Harmse tot partner. Harmse werkt sinds november 2005 bij Linklaters. Hij begeleidde verscheidene beursgangen, claimemissies en andere toonaangevende transacties, waaronder de beursgangen van ASR, Flow Traders, GrandVision, Refresco, en Takeaway.com.

ReulingSchutte
Jan Willem Loman treedt met ingang van 1 april 2017 als zakelijk mediator toe tot ReulingSchutte, nichekantoor voor zakelijke mediation, arbitrage en bindend advies. Loman komt van Ekelmans & Meijer. ReulingSchutte bestaat sinds 2011. Met de toetreding van Loman bestaat het kantoor uit Saskia Reuling, Eva Schutte, Peter Ingelse, Wil Tonkens, Paula Boshouwers, Hester Uhlenbroek, Adriaan Bos en Annelies Scheepbouwer.

Norton Rose Fulbright
In het tweede kwartaal 2017 gaan Norton Rose Fulbright en Chadbourne & Parke samen tot één kantoor met meer dan vierduizend advocaten (waarvan ruim driehonderd in New York) in 58 kantoren, verspreid over 32 landen. De naam van het gecombineerde kantoor wordt Norton Rose Fulbright.

MAART 2017

Scheers Advocatuur
Op 1 maart 2017 is Scheers Advocatuur van start gegaan, een nieuw advocatenkantoor gespecialiseerd in het Nederlandse en Europese immigratierecht (vreemdelingenrecht) en Wet arbeid vreemdelingen(Wav)-boetes.

FEBRUARI 2017

UdinkSchepel Advocaten
Per 15 februari 2017 zijn de advocatenkantoren Steins Bisschop & Schepel en Udink Advocaten samengegaan onder de naam UdinkSchepel Advocaten in Den Haag. Volgens de kantoren past de bundeling van krachten uitstekend binnen de strategie van beiden. Steins Bisschop & Schepel is met name actief in ondernemingsrecht en corporate litigation. Udink Advocaten is gespecialiseerd in faillissementen, herstructureringen en overnames. Prof. Bas Steins Bisschop en prof. Frank van den Ingh blijven als adviseur verbonden aan UdinkSchepel Advocaten.

Norton Rose Fulbright
Met de komst van Jurriaan Jansen, per 1 februari 2017, start Norton Rose Fulbright een IP/IT praktijk in Amsterdam. Jurriaan is benoemd tot of counsel en is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, IT recht, en privacy recht. Hij heeft ruime ervaring met het opstellen en uitonderhandelen van IP/IT gerelateerde overeenkomsten, zoals IP licenties, software licenties, SaaS overeenkomsten, en outsourcing overeenkomsten. Jurriaan is lid van de Licensing Executive Society (Benelux) waar hij regelmatig doceert aan advocaten en juristen op het gebied van IP/IT recht en software licenties en contracten.

SAP Letselschade Advocaten
Mr. W. Oude Vrielink-Langhout stapt per 1 februari over van De Haan Advocaten in Almere naar SAP Letselschade Advocaten in Amersfoort.

JANUARI 2017

Libertas Lawyers
Per 1 januari 2017 zijn Paul Verloop (voormalig Sjöcrona en Ploum), Priscilla de Haas (voormalig Hertoghs, De Bont advocaten), Melis van der Wulp (voormalig Wladimiroff) en Annemarije Schoonbeek (voormalig Loyens & Loeff en AFM) gestart onder de naam Libertas Lawyers. Het kantoor staat bedrijven en particulieren bij die worden geconfronteerd met vraagstukken op het terrein van compliance, toezicht, fiscaal recht en strafrecht.

Elferink & Kortier Advocaten
Per 1 januari zijn Mirjam Elferink en Martijn Kortier een nichekantoor gestart met de focus op adviseren en procederen in het Intellectuele Eigendomsrecht, ICT-recht en Privacy. Beide advocaten zijn afkomstig van KienhuisHoving waar zij samen de IE-praktijkgroep vormden en lid van de specialisatievereniging voor IE-procesadvocaten ‘VIEPA’. Elferink & Kortier Advocaten vestigt zich in Deventer. Online zijn ze te vinden op www.elferinkkortier.nl.

Advocatenkantoor Van Doorne
Johan Boeren (55) is bij advocatenkantoor Van Doorne benoemd voor een periode van drie jaar en vormt thans het dagelijks bestuur samen met Hugo Reumkens (Managing Partner) en Martijn Lesterhuis (Managing Director). Boeren is sinds 2004 aan Van Doorne verbonden en werkzaam in de transactiepraktijk. In de IE-praktijk is Kriek Wille (52) aangetreden als partner. Wille is sinds 1989 actief als advocaat op gebied van IE en media- en entertainmentrecht en sindsdien -met korte onderbreking-  verbonden aan Van Doorne en haar rechtsvoorgangers. Het bestuur van Van Doorne geeft met de benoeming van Wille uitvoering aan de wens om het profiel van de IE-praktijk te verzwaren en zo de kansen te benutten die dit groeiende domein biedt.

Lindhout Advocatuur & Mediation
Nicole Lindhout startte deze maand haar eigen kantoor, Lindhout Advocatuur & Mediaton te Tilburg. De in 1999 beëdigde advocate houdt zich uitsluitend bezig met het personen- en familierecht en het erfrecht. Ze werkte onder andere bij Holla Advocaten en is opgeleid tot vFAS scheidingsmediator.

Kennedy Van der Laan
Kennedy Van der Laan heeft in januari twee partners benoemd ter versterking van haar teams Commercial Litigation & Arbitration en Banking & Finance. Het gaat om Christoph Jeloschek en Joris van Horzen. Christoph begon in 2005 bij Kennedy van der Laan en is gespecialiseerd in commerciële procesvoering en arbitrage met de nadruk op grensoverschrijdende procesvoering en complexe geschillen in de IT-sector. Joris werkt sinds 2004 bij het Amsterdamse kantoor en adviseert over financiële toezichtwetgeving en begeleidt banken en ondernemingen bij grensoverschrijdende financieringstransacties waaronder asset based lending en acquisition finance.

Nysingh advocaten
Prof. mr. Sijmons (1959), advocaat-partner Gezondheidszorg bij Nysingh advocaten en notarissen, is per 1 januari jl. benoemd tot hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Universiteit Utrecht in de faculteit van de Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Jaap Sijmons was na zijn promotie in 2006 aan de Rijksuniversiteit Groningen vanaf januari 2007 reeds bijzonder hoogleraar Gezondheidsrecht in Utrecht aan het Molengraaf Instituut voor Privaatrecht. Sijmons is al lid van de Gezondheidsraad en Voorzitter van de Vereniging Gezondheidsrecht.